Diamanten verlovingsring

Bij een uniek huwelijksaanzoek mag een unieke verlovingsring natuurlijk niet ontbreken. Een diamanten verlovingsring is een echte populaire klassieker. Bij Uw Goudsmid in Amsterdam maken wij diamanten verlovingsringen volledig op maat. Lever zelf een ontwerp aan of bespreek uw ideeën met onze edelsmid om samen tot een prachtig ontwerp te komen.

 • Unieke diamanten verlovingsring op maat gemaakt
 • Verlovingsringen voor mannen en vrouwen
 • Meerdere diamant slijpvormen mogelijk

Wilt u meer informatie over onze diamanten verlovingsringen of bespreekt u graag uw wensen en ideeën? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Diamanten verlovingsringen

Een gedeeld geheim

Era

Vimavi

De klassieke diamanten verlovingsring

Een diamanten verlovingsring is een echte klassieker en de meest populaire ring voor het huwelijksaanzoek. Niet zo gek ook wanneer u bedenkt dat de tijdloze edelsteen staat voor ware liefde. Een diamanten verlovingsring past u geheel aan op uw wensen en smaak. Zo kunt u ervoor kiezen om een of meerdere diamanten te laten verwerken in de ring. Eén grote edelsteen geeft de ring een prachtig opvallend effect. Gaat uw voorkeur uit naar een ring met meerdere diamanten? Drie edelstenen op een ring staan voor een mooie betekenis: het verleden, het heden en de toekomst. Naast het aantal diamanten kunt u er tevens voor kiezen om kleur te verwerken in de diamanten verlovingsring. Ondanks dat diamanten vaak kleurloos zijn is het ook mogelijk roze, blauwe, gele of groene diamanten te verwerken in de ring.

Diamanten slijpvormen

Wanneer u het aantal diamanten en de eventuele kleur heeft bepaald, komt het kiezen van een gewenste slijpvorm aan bod. Bij een diamanten verlovingsring zijn verschillende slijpvormen mogelijk. Wij lichten enkele slijpsels toe:

 • Briljant: de klassieke en populaire variant met een ronde vorm.
 • Cushion: kussenvormige diamant met afgeronde hoeken en grote facetten.
 • Marquise: laat de diamant groter lijken dan andere modellen met hetzelfde gewicht door de ovale vorm met puntige uiteinden.
 • Princess: creëert een maximale schittering door de vierkante vorm.

De juiste maat verlovingsring kiezen

U heeft de belangrijkste keuzes gemaakt en het ontwerpen van de geliefde verlovingsring kan bijna beginnen. De tijd dat u uw partner kunt verrassen met een prachtige verlovingsring komt eraan, maar niet voordat u de juiste maat heeft bepaald. Het is belangrijk dat u de maat zo precies mogelijk aan ons doorgeeft, zodat wij de perfecte ring kunnen ontwerpen. Maar hoe komt u erachter wat de ringmaat van uw partner is? Wij geven u enkele tips om de juiste maat te achterhalen zonder dat uw partner vermoedens krijgt:

 • Neem stiekem een ring van uw partner mee naar de edelsmid.
 • Gaat het meenemen van een ring opvallen? Meet de ring van uw geliefde dan op een geschikt moment op. Hoe?
  • Meet de binnenmaat van de ring: met een liniaal meet u de diameter.
  • Meet de omtrek van de ring: leg een touwtje of stukje lint in de ring en leg deze vervolgens langs een liniaal.
 • Pas de ring van uw partner en meet tot waar de ring op uw vinger komt.
 • Meet als uw geliefde ligt te slapen stiekem de omtrek van de ringvinger.

Van verlovingsring naar trouwring

Het prachtige huwelijksaanzoek is achter de rug en de tijd om elkaar echt het ja-woord te geven komt steeds dichterbij. Dus ook de tijd om de verlovingsring te vervangen door een trouwring. U kunt ervoor kiezen om een geheel nieuwe ring te laten ontwerpen. Ook is het mogelijk uw verlovingsring te verwerken in de trouwring. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Uw Goudsmid in Amsterdam.

Maak een afspraak

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een diamanten verlovingsring? Maak dan snel een afspraak. Onze edelsmid Barbara van Schajik denkt graag met u mee om te komen tot een geschikt ontwerp. U kunt ons telefonisch bereiken via 06 414 654 35 of hieronder een berichtje achterlaten.

Uw gegevens

Vertel ons hoe we contact met u kunnen opnemen.

Hoe kunnen we helpen?

Stel gerust een vraag of laat eenvoudigweg een reactie achter.

Shop sieraden online of bezoek Goudsmid & Edelsmid in Amsterdam.

Vraag een adviesgesprek aan met Barbara van Schajik om de mogelijkheden voor jouw sieraad te bespreken. Als ervaren goudsmid maakt zij een ontwerp van een sieraad waar je gelukkig van wordt. Bel 06 414 65435 of vul het contactformulier in