Ik heb vakmanschap hoog in het vaandel staan samen met mijn unieke ontwerpen speciaal voor u.

Barbara van Schajik, Uw Goudsmid

Uw Goudsmid Amsterdam

Na de HAVO had ik geen idee van wat ik wilde worden, maar tijdens een opendag ben ik tegen de goudsmederij en het edelsmeden aangelopen en verliefd geworden op het vak.

Aan de vakschool voor edelsmeden in Amsterdam heb ik in 1999 mijn diploma behaald als goudsmid. Na een jaar te hebben rond gereisd door Afrika, en daarna voor verschillende goudsmeden en juweliers te hebben gewerkt heb ik in 2005 besloten om voor mezelf te gaan beginnen als goudsmid en edelsmid: Uw Goudsmid.

Sieraden gemaakt door de edelsmid

Hoe het vanaf toen met mijn bedrijf is gegaan kunt u bekijken op deze website. U kunt de sieraden bekijken die ik als goudsmid heb gemaakt en hoe het ambacht van een goudsmid in zijn werk gaat. Het edelsmeden van sieraden staat stap voor stap uitgelegd.

Laat uw sieraad edelsmeden

Voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat voor het edelsmeden van een sieraad bent u aan het juiste adres. Ik heb vakmanschap hoog in het vaandel staan samen met mijn unieke ontwerpen speciaal voor u. Zo kunnen we uw idee en mijn ontwerp samen smeden tot een uniek en persoonlijk sieraad! Ik maak graag een afspraak met u in mijn atelier in Amsterdam.

 

Het edelsmeden in zijn werk

Bekijk hoe het edelsmeden in zijn werk gaat bij Uw Goudsmid. Een zelf ontworpen sieraad laten maken is geen probleem: samen met u bespreek ik het ontwerp en bekijken we hoe we uw sieraad zo mooi mogelijk kunnen smeden. Met mijn opleiding tot edelsmid en mijn jarenlange ervaring in het edelsmeden maak ik voor u een prachtig sieraad. Bekijk de ringen en andere op maat gemaakte sieraden die ik heb gemaakt in mijn atelier in Amsterdam.

Film over edelsmeden

Bekijk de film en neem een kijkje achter de schermen. Krijg een indruk van hoe het edelsmeden van een goudsmid / edelsmid werkt en hoe ik uiteindelijk van een ontwerp, een sieraad smeed.

Goud of zilver solderen

Wanneer je twee stukjes goud en/of zilver aan elkaar wilt hebben soldeert de edelsmid dat met soldeer. Soldeer is een goud of zilver legering met een lager smeltpunt dan het te solderen goud of zilver, waardoor het eerder smelt en de twee delen met elkaar verbindt.

Sieraden omsmelten/gieten

Oude sieraden of nieuw materiaal smelt de goudsmid om en giet ze in een andere vorm. Dit kan het nieuwe sieraad al zijn, maar ook het basis materiaal om verder te bewerken tot bijvoorbeeld een draad voor een collier.

Materiaal walsen

Om basis materiaal op de maat te maken die je nodig hebt voor het sieraad gebruik je de wals. Met de wals plet een goudsmid het materiaal in de gewenste dikte waarna je het verder kunt bewerken. Met elke stap van het edelsmeden krijgt het sieraad meer vorm.

Mijn werkplaats in Amsterdam

Dé plaats waar het edelsmeden plaatsvindt: mijn werkplaats in Amsterdam. Van werkbank tot wasbak, van wals tot schuurpapier. Alle benodigdheden voor het smeden van sieraden staan in deze ruimte. Welke ik u overigens met trots zal laten zien!

Het sieraad polijsten

Als het nieuwe of gerepareerde sieraad helemaal gevijld en geschuurd is, is het klaar om gepolijst te worden. Op ronddraaiende schijven wordt polijstpasta gesmeerd en daartegen houdt de goudsmid het sieraad, waardoor het de welbekende glans krijgt.

*Alle producten zijn uniek en specifiek vervaardigd voor mijn klanten en zullen niet worden gedupliceerd.
Gebruik de afgebeelde creaties als informatie of als inspiratie.

Zelf een sieraad ontwerpen of bestellen samen met een ervaren edelsmid?
Neem contact met mij op of laat u terug bellen.