Edelsmeden

Bekijk hoe het edelsmeden in zijn werk gaat bij Uw Goudsmid. Een zelf ontworpen sieraad laten maken is geen probleem: samen met u bespreek ik het ontwerp en bekijken we hoe we uw sieraad zo mooi mogelijk kunnen smeden. Met mijn opleiding tot edelsmid en mijn jarenlange ervaring in het edelsmeden maak ik voor u een prachtig sieraad. Bekijk de ringen en andere op maat gemaakte sieraden die ik heb gemaakt in mijn atelier in Amsterdam.

Film over edelsmeden

Bekijk de film en neem een kijkje achter de schermen. Krijg een indruk van hoe het edelsmeden van een goudsmid / edelsmid werkt en hoe ik uiteindelijk van een ontwerp, een sieraad smeed.

Goud of zilver solderen

Wanneer je twee stukjes goud en/of zilver aan elkaar wilt hebben soldeert de edelsmid dat met soldeer. Soldeer is een goud of zilver legering met een lager smeltpunt dan het te solderen goud of zilver, waardoor het eerder smelt en de twee delen met elkaar verbindt.

Sieraden omsmelten/gieten

Oude sieraden of nieuw materiaal smelt de goudsmid om en giet ze in een andere vorm. Dit kan het nieuwe sieraad al zijn, maar ook het basis materiaal om verder te bewerken tot bijvoorbeeld een draad voor een collier.

Materiaal walsen

Om basis materiaal op de maat te maken die je nodig hebt voor het sieraad gebruik je de wals. Met de wals plet een goudsmid het materiaal in de gewenste dikte waarna je het verder kunt bewerken. Met elke stap van het edelsmeden krijgt het sieraad meer vorm.

Mijn werkplaats in Amsterdam

Dé plaats waar het edelsmeden plaatsvindt: mijn werkplaats in Amsterdam. Van werkbank tot wasbak, van wals tot schuurpapier. Alle benodigdheden voor het smeden van sieraden staan in deze ruimte. Welke ik u overigens met trots zal laten zien!

Het sieraad polijsten

Als het nieuwe of gerepareerde sieraad helemaal gevijld en geschuurd is, is het klaar om gepolijst te worden. Op ronddraaiende schijven wordt polijstpasta gesmeerd en daartegen houdt de goudsmid het sieraad, waardoor het de welbekende glans krijgt.

*Alle producten zijn uniek en specifiek vervaardigd voor mijn klanten en zullen niet worden gedupliceerd.
Gebruik de afgebeelde creaties als informatie of als inspiratie.

Zelf een sieraad ontwerpen of bestellen samen met een ervaren edelsmid?
Neem contact met mij op of laat u terug bellen.