Edelsmeden

Bekijk hoe het edelsmeden in zijn werk gaat bij Uw Goudsmid. Een zelf ontworpen sieraad laten maken is geen probleem: samen met u bespreek ik het ontwerp en bekijken we hoe we uw sieraad zo mooi mogelijk kunnen smeden. Met mijn opleiding tot edelsmid en mijn jarenlange ervaring in het edelsmeden maak ik voor u een prachtig sieraad. Bekijk de ringen en andere op maat gemaakte sieraden die ik heb gemaakt in mijn atelier in Amsterdam.

Goud of zilver solderen

Wanneer je twee stukjes goud en/of zilver aan elkaar wilt hebben soldeert de edelsmid dat met soldeer. Soldeer is een goud of zilver legering met een lager smeltpunt dan het te solderen goud of zilver, waardoor het eerder smelt en de twee delen met elkaar verbindt.

Materiaal walsen

Om basis materiaal op de maat te maken die je nodig hebt voor het sieraad gebruik je de wals. Met de wals plet een goudsmid het materiaal in de gewenste dikte waarna je het verder kunt bewerken. Met elke stap van het edelsmeden krijgt het sieraad meer vorm.

Het sieraad polijsten

Als het nieuwe of gerepareerde sieraad helemaal gevijld en geschuurd is, is het klaar om gepolijst te worden. Op ronddraaiende schijven wordt polijstpasta gesmeerd en daartegen houdt de goudsmid het sieraad, waardoor het de welbekende glans krijgt.

Shop sieraden online of bezoek Goudsmid & Edelsmid in Amsterdam.

Vraag een adviesgesprek aan met Barbara van Schajik om de mogelijkheden voor jouw sieraad te bespreken. Als ervaren goudsmid maakt zij een ontwerp van een sieraad waar je gelukkig van wordt. Bel 06 414 65435 of vul het contactformulier in